FIS EM Plus
Injektiomassa vahvoihin liitoksiin
FIS EM Plus

Vahvat kiinnitykset Länsi-Euroopan suurimpaan infrahankkeeseen


Le Grand Paris -hankkeen tavoitteena on yhdistää Ranskan pääkaupunki useisiin eri lähiöihin.

Länsi-Euroopan suurin infrahanke kaksinkertaistaa Pariisin metroverkoston pituuden vuoteen 2030 mennessä ja yhdistää kaupungin keskustan lähiöihin.

14 vuoden kuluttua rakennetaan 200 kilometriä lisälinjaa ja 68 uutta metroasemaa. FIS EM Plus -massaa käytetään liittämään lattialaatta kantaviin seiniin, tuoden siten projektille vakautta ja kestävyyttä. Näin vaativan kohteen asetusten täyttämiseksi myönnettiin ETA 100 vuoden käyttöiälle.

Neljä kysymystä kiinnitysasiantuntijalle

Lyhyessä haastattelussa teknologiajohtaja, tohtori Thilo Pregartner tarjoaa asiantuntemustaan FIS EM Plus -epoksimassaan liittyen. Mihin injektiomassa tarvitsee 100 vuoden käyttöiän ja miksi FIS EM Plus -massalla se on jopa 120 vuotta? Mitkä lisäominaisuudet ovat erityisen hyödyllisiä asentajalle? Vastaukset näihin kysymyksiin löydät haastattelusta.

Kehitetty ja valmistettu Saksassa

fischer injektiojärjestelmät ovat kehitetty ja valmistettu Saksassa. Aina kemiallisten kaavojen kehittämisestä omassa laboratoriossa ainesosien sekoitukseen ja erityisvalmisteisten patruunoiden täyttöön asti - kaikki valmistetaan yhdessä tehtaassa Etelä-Saksassa.

Tiivis tiimien koordinointi takaa jatkuvan laadunvalvonnan ja täydellisesti koordinoidut tuotantoprosessit. Monien fischerin tytäryhtiöiden ansiosta voimme reagoida asiakkaiden tarpeisiin ja muuttuviin markkinoihin hyvin lyhyellä varoitusajalla. Ulkoisten ETA- ja ICC -testien lisäksi tuotteet testataan myös omassa testilaboratoriossamme jokaisen tuotantovaiheen jälkeen, esimerkiksi vetokokeiden avulla. Siksi fischerin injektiojärjestelmät täyttävät korkeimmatkin laatuvaatimukset.

Lisätietoja


FIS EM Plus

Toimii lähes ikuisuuden

ETA- hyväksynnän mukaan ankkuroinnit ja jälkiasenteiset harjateräsliitokset saavuttavat jopa 100 vuoden käyttöiän.

FIS EM Plus:n suorituskyky ei kuitenkaan jää “vain” siihen. IEA Stuttgartin virallinen asiantuntijalausunto vahvistaa jopa 120 vuoden käyttöiän ankkuroinneille. Siksi FIS EM Plus -injektiomassamme kestää kokonaisen vuosisadan ja soveltuu täydellisesti suuriin ja vaativiin rakennushankkeisiin.

FIS EM Plus

Ensimmäinen WRL-vaatimusten mukainen ankkurointi, jolla on virallinen rakennustodistus

Ympäristönsuojelu on entistä tärkeämpää. Pääosin kyse on myös vesien suojelemisesta elämämme perustana. Vaarallisia aineita sisältävät, veden kanssa kosketuksiin tulevat ankkurit, joissa ei itsessään ole 2-tasoista tiivistystä, tulee täyttää WRL:n -   Water Resources Law (WRL) sekä AwSV:n (Installation Ordinance) mukaiset vaatimukset.

Nämä erikoiskohteet vaativat erityistestattuja injektiojärjestelmiä, kuten fischer -injektiomassa FIS EM Plus. Saksalainen testauslaitos DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik), on virallisesti testannut järjestelmän ja se on saanut virallisen rakennustodistuksen vesitiiviille betonille (FD betoni).

Pinnoitetun betonin osalta fischer on akkreditoidun testauslaitoksen ja ulkopuolisen asiantuntijalausunnon voimin osoittanut, että kiinnitysjärjestelmä soveltuu WRL: ään.

WRL -lisätietoa

Lataa WRL -julkaisu
FIS EM Plus

Injektiomassa vahvoihin liitoksiin

  • Injektiomassaa FIS EM Plus voidaan käyttää halkaisijaltaan 8 - 40 mm jälkiasennettuihin harjateräsliitoksiin. Soveltuu jopa seismisiin kohteisiin. 100 vuoden käyttöikä.    
  • Hyväksynnän mukaan timanttiporaus ei vaadi ylimääräistä reiän karhennusta, kun käytät FIS EM Plus -järjestelmää, eli säästät aikaa ja rahaa.
  • Harjateräsankkuri FRA, ruostumattomasta teräksestä valmistetulla kierreliitoksella käyttää hyväkseen betonin kuormituksen kestoa. Tämä mahdollistaa erittäin suuren vetokuormituksen kiinnitysalustaan.
  • Rakennustyömaalle tarkoitetut lisätarvikkeet, kuten injektointilaitteet ja jatkosuuttimet varmistavat työn nopean etenemisen. FIS- injektointisalkku harjateräkselle sisältää kaikki tarvittavat tuotteet ja takaa siten helpon asennuksen.

Kestää kaikki sääolosuhteet

  • Hyväksytyt asennuslämpötilat -5 °C... +40 °C mahdollistavat ympärivuotisen käytön rakennustyömaalla   
  • FIS EM Plus -massa toimii myös vedellä täyttyneissä porarei'issä ETA -hyväksynnän mukaisesti, joten sitä voidaan käyttää kaikissa työmaaolosuhteissa.
  • Injektointimassaa voidaan käyttää ongelmitta jopa äärimmäisissä olosuhteissa, kuten vedenalaisissa kohteissa ICC: n hyväksynnän mukaisesti.

3-pakkaus epoksimassaa

FIS EM Plus -valikoima

FIS EM Plus -injektiomassaa on saatavana kolmena eri kokoisena patruunana. Löydät siis oikean patruunakoon jokaiseen käyttökohteeseen.

Yhteensopiva massapistooli takaa tarkan annostelun ja parhaan asennusmukavuuden. FIS DCD S -akkumassapistooli soveltuu erityisesti suurempien porareikien täyttöön.

Siirry tuotekuvastoomme

FIS EM Plus

Suunnittelu voi olla myös helppoa

Fischerin suunnitteluohjelmisto FiXperience tukee sinua suunnittelijana, insinöörinä ja asentajana turvallisesti sekä luotettavasti projektiesi suunnittelussa. FiXperience:n rakenne on modulaarinen ja sitä voidaan käyttää moneen käyttötarkoitukseen.

Uusi rakenne sisältää suunnitteluohjelmistoja ja erityiskäyttömoduuleja.

Kemiallisten kiinnikkeiden osalta erityisen tärkeitä ovat moduulit MORTAR-FIX (fischer -suunnitteluohjelma MORTAR-FIX | fischer), C-FIX (fischer -suunnitteluohjelma C-FIX | fischer), REBAR-FIX (fischer -suunnitteluohjelma REBAR-FIX | fischer) ja RAIL-FIX (fischer -suunnitteluohjelma RAIL-FIX | fischer).

Lisätietoja

Referenssejä maailmalta

fischer-ankkurit Thyssenkruppin hissien testitornissa Rottweilissä

fischer-ankkurit Thyssenkruppin hissien testitornissa Rottweilissä

Kaikkien muiden Baden-Württembergin rakennusten yläpuolelle kohoava ja Saksan korkeimman näköalatasanteen sisältävä: Thyssenkrupp Elevator AG: n hissien testitorni Svaabian alueella, Rottweilin kaupungissa. Polymeeripäällysteisestä lasikuidusta valmistettu 17 000 m²: n päällinen kiertää rungon ympäri ja toimii julkisivuverhoiluna. Tämän päällisen ankkurointiin käytettiin fischerin kiinnikkeitä. Myös asennusvaunun kiskot ankkuroitiin osittain fischer -järjestelmillä. Hankkeessa käytettiin yhteensä noin 22000 fischer -tuotetta.
Lisää tietoa
Hongkong-Zhuhai-Macaon silta

Hongkong-Zhuhai-Macaon silta

Pitkälle - Pidemmälle - Hong Kong-Zhuhai-Macao -silta. 20 kertaa niin pitkä kuin Golden Gate Bridge San Franciscossa ja kymmenien tuhansien kulkuväylänä veden yli joka päivä. 120 vuoden käyttöikää varten suunniteltu FIS EM Plus vakuutti sertifioidun kestävyytensä ansiosta. Tuote valittiin myös siksi, koska se soveltui ankkurointeihin rannikolla ja jälkiasenteisiin harjateräsliitoksiin.


Lisää tietoa
Ankkurit maailman korkeimmalle patsaalle

Ankkurit maailman korkeimmalle patsaalle

Yläilmoissa: Intian "Yhtenäisyyden patsas" kohoaa patsaiden maailman huippuun 182 metrin korkeudella. Näköalatasanteelta näkee kauas, patsaan rinnan korkeudella olevista aukoista. FIS EM Plus vei pisteet kotiin korkean kuormityskykynsä sekä maanjäristysalttiilla alueilla käytettävyytensä ansiosta, antaen tälle "Colossukselle" tukevan kiinnityksen. 
Lisää tietoa

Käyttökohteet

Betoniliitokset

Harjateräskiinnitykset

Timanttiporareiät 

Meluaidat

Kiskokiinnitykset

Seismiset käyttökohteet

Vedenalaiset käyttökohteet 

WRL-käyttökohteet 

cd-84f54cbff4-x5wjm