Innovatiivinen perheyritys

Svaabilaisesta työpajasta kansainvälisesti toimivaksi keskikokoiseksi yritykseksi – näin voidaan lyhyesti kuvata yritysryhmän fischer kehitystä sen perustamisesta vuonna 1948. Perheyritys on aina pysynyt juurilleen uskollisena: Yrityksen pääkonttori on yhä edelleen Waldachtal-Tumlingenissa Nordschwarzwaldissa, noin 60 km etäisyydellä Stuttgartista lounaaseen.

Yrityksellemme on tunnusomaista innovaatiovoima, joka on aina johtanut ei vain uusien tuotteiden kehittämiseen, vaan myös uusien toimialojen valloittamiseen. Yrityksen nykyiset toimialat ovat fischer Kiinnitysjärjestelmät, fischer-järjestelmät autoteollisuudelle, fischertekniikka ja fischer Consulting.

Yritysryhmään kuuluu 46 yhtiöitä eri maissa. Tuotantopaikat ovat Argentiinassa, Brasiliassa, Kiinassa, Saksassa, Italiassa, Tsekissä ja USA:ssa. Vuonna 2015 maailmanlaajuisesti 4423 työntekijän tuottama konsolidoitu liikevaihto oli 711 miljoonaa euroa.

Nuorin toimiala, fischer Consulting, syntyi omassa yrityksessä kehittyneestä asiantuntemuksesta. Omistajan ja monivuotisen toimitusjohtajan Klaus Fischerin (66) käyttöönottama fischer ProzessSystem (fPS) pyrkii jatkuviin parannuksiin. Yrityksen pitää olla joustava ja kevytrakenteinen ja suuntautua aina asiakashyötyyn.


Yrityksen suurin toimiala on Kiinnitysjärjestelmät yli 14 000 tuotteella. Yrityksen vahvuuksiin kuuluu yhä edelleen teknologinen markkinajohtajuus kiinnitystekniikan tärkeillä alueilla. Tällä alalla jatketaan toimintaa, jonka yrityksen perustaja Artur Fischer aloitti legendaarisella keksinnöllään, nailontulppa, yli 50 vuotta sitten. Nykyään yritykselle on ominaista keskimääräistä merkittävästi suurempi patenttien määrä.

Kiinnitysjärjestelmien toimiala tulee muodostamaan tulevaisuudessakin yritysryhmän ytimen. Klaus Fischerin näkemyksen mukaan tällä toimialalla on hyvät mahdollisuudet laajentua sekä kotimaan markkinoilla että myös kansainvälisesti. Tämän yritysalueen vahvuus perustuu siihen, että pystymme tarjoamaan laajalle asiakaskunnallemme teknisesti täydellisen ja oikeanlaisen tuotteen, tee-se-itsetuotteista ja asentajille suunnatuista tuotteista avainasiakkaiden tuotteisiin.

Yrityksen toinen tukijalka on autoteollisuusala, joka pystyy tarjoamaan erittäin uudenaikaisilla edellytyksillä sijaintipaikassaan Horbissa kaikille autoteollisuuden suurille toimijoille kinemaattisia sisätilaratkaisuja.

Lopuksi fischertekniikka täydentää portfolion leluilla. fischertekniikan rakennussarjat ovat klassikkoja rakennuslelujen alalla. Näillä laatuleluilla Made in Germany on maailmanlaajuinen faniklubi. fischertekniikka on edelleen parantanut asemaansa.